Mi tehetünk a belső minőségünkön keresztül a saját emberi vezetőink minőségéről is. (“Olyanok a vezetőink, aminőt érdemlünk” – ismerős mondás, ugye?)

Ahogyan most önmagadat, az életedet irányítod, ahogyan elvárod, hogy mások megmondják, mi neked a jó és helyetted ítéljék meg az életedhez való viszonyodat, ahogyan nem tudod, hogy ki fordul hozzád szeretettel és ki bármilyen egyéb módon… Ahogyan alapokban határozza meg a perceidet az ítélkezéssel élés (természetesen ez a szokás)…. A követendő példa az elkülönülés, a pártokra szakadás, a veled szemben álló nézetek, emberek el nem fogadása, gyűlölete.
Amint valamit teszel, rögtön meghatározod – akár csak magadban -, mit akarsz érte kapni: ez a jó öreg számítás.
Új elgondolásaid végrehajtásának félelemmel indulsz neki: “mit fognak rólam gondolni”? És sok ehhez hasonló dolog van benned, határozza meg “működésedet”.

Az emberi vezetőink minőségének következő szintje

Ezek a bennünk lévő dolgok vetülnek ki és öltenek testet mindenben. Így tehát mi tehetünk a belső minőségünkön keresztül a saját emberi vezetőink minőségéről is. (“Olyanok a vezetőink, aminőt érdemlünk” – ismerős mondás, ugye?)
Ahogyan elkezded saját spirituális fejlődésed, változnak igényeid is.
De!
Amíg ez megvalósul, az emberiség elkövetkező vezetőit (én azt mondanám inkább: példamutatóit) nem kiválasztani kell, hanem kinevelni:

  • Tapasztalják meg először is testközelből minél több társadalmi csoport életét
  • Ismerjék meg, mi az elfogadás, a ténylegesen egyenlőként kezelés
  • Érezzék a hatalom bódító, megrészegítő hatásait és haladják meg azt, uralják és ne váljanak attól függővé
    Jelenlegi emberi vezetőink (és ezt most világszinten értem) nagy része – ahogyan a magyar nyelv is mondja – “hatalomtól ittas”, részeg, valójában teljesen kiszolgáltatottja saját helyzetének, azaz nem beszámítható. És itt vannak még a hatalomra vágyók, áhítozók is, akik éppen elvonási tüneteket élnek meg 🙂 (Kutatások bizonyítják, hogy a hatalomtól megrészegült emberek agyában hasonló folyamatok zajlanak, mint a kemény drogot használóknál.)
    Jó példa erre a hatalom gyűrűje A Gyűrűk Urából, ahogyan bűvkörébe vonja az egyszerű, tiszta embereket is, és akármit megtesznek a gyűrű birtoklásáért…
  • Ismerjék meg a tényleges szeretetet és annak hatásait, a Föld vallásainak tanításait (beleértve a nem vallásokhoz köthető ősi tanokat is)
  • Mindenkivel úgy cselekedjenek, ahogyan önmagukkal tennék és ez lesz a követendő példa!